Betting på VM

Inför kommande VM i Ryssland så har vi rankat de allra bästa spelbolagen.

Den 14 juli -15 juli 2018 arrangeras världsmästerskapen i fotboll. Platsen detta kommer ske på är Ryssland, och många åsikter är uttalade om detta, men trots hård kritik och många skandaler både mot Ryssland och FIFA så har de hållit sig till sin plan, nämligen att genomföra VM i Ryssland 2018.

Bra odds på sverige

Det är länge sedan Sverige visade framfötterna så som de gjort inför detta fotbolls-vm, och just denna lilla detalj har gjort att intresset för Fotboll i Ryssland 2018 är extra stort i just Sverige. Vi kommer nu försöka summera allt du behöver veta om i detta ämne, allt från de inledande anklagelserna gällande korruption, alla de deltagande lagen, hur du får biljetter till matcherna samt mycket, mycket mer. Håll till godo!
Den 2 december 2010 ägde röstningen om vem som skulle arrangera fotbolls-VM 2018 rum i Zürich. Redan efter första omröstningen stod det klart att Ryssland hade ett starkt övertag. Övriga kandidater i omröstningen var Portugal/Spanien, Belgien/ Nederländerna samt England, men redan i andra omröstningen hade Ryssland fått 13 utav 22 röster. Många stod med förvånade ansikten när resultatet presenterades, speciellt eftersom Ryssland länge varit inblandat i dopingskandaler. Klicka här om du vill veta mer om Odds på sverige VM . För att få fler bra tips om vilken som har bäst odds för en viss match kan vi rekommendera bettingsidor24.se som ger en bra översikt över oddsen.

VM i Ryssland 2018

Genast började anklagelserna gällande korruption att spridas mot FIFA, och ryktet menade på att röstningen vara arrangerad så att Ryssland skulle få VM 2018, och vidare att USA skulle få det 2022. FIFA:s ledning förnekade att så var fallet, men än idag viskas det i korridorerna och det hävdas fortfarande av vissa att det hela var uppgjort. År 2015 startade Schweiz en undersökning mot FIFA gällande VM i fotboll, och detta i samma veva som USA anklagade flera av FIFA:s anhängare för att ha tagit emot mutor, och även tvättat pengar. FIFA:s trovärdighet ifrågasattes kraftigt, men trots det har det aldrig varit någon diskussion att ställa in eller flytta världsmästerskapen från Ryssland.

VM i fotboll 2018 för Sverige med bäst odds

År 2006 var senast som Sveriges herrar deltog i ett VM i fotboll, och det var när det spelades i Tyskland 9 juni-9 juli 2006. Man kan tycka att det är väldigt länge sedan. Men trots lång frånvaro från VM har Sverige gjort enormt bra ifrån sig i VM-kvalet till 2018 års världsmästerskap.

Sverige hamnade på en andraplats i gruppspelet med hela 19 poäng och inte mindre än 26 gjorda mål. Matcherna som de gick segrande ur var hela sex till antalet, och en som slutade oavgjort.

Kvalmatcherna för Sveriges del drog igång den 6 september 2016, då Sverige mötte Holland. Därefter mötte Sverige Luxemburg, Bulgarien, Frankrike och Vitryssland, och de möttes två gånger. Den ena matchen på hemmaplan och den andra på bortaplan. Matcherna höll på fram till 10 oktober 2017 då det stod klart att Frankrike låg i ledningen och att Sverige lyckats gå vidare i playoff mot övriga grupptvåor.

När det blev dags för playoff fick alla lag som placerat sig som tvåor chansen att försöka knipa någon av de eftertraktade platserna som var kvar till VM 2018. Sverige fick möta Italien två gånger. Den första matchen klev Sverige segrande ur och den andra blev oavgjord. Den 13 november stod det klart! Nu hade Sverige lyckats kvala in till VM i fotboll 2018.

5 Fotbollsfederationerna och 32 kvalificerade lag

Fotbolls-VM 2018 består av 32 landslag från 5 fotbollsfederationer. Värdlandet, i detta fall Ryssland, deltar per automatik utan att ha behövt kvalat in. Gruppvinnarna från UEFA, dvs Belgien, Tyskland, England, Spanien, Polen, Island, Serbien, Portugal och Frankrike spelar i VM, samt playoffvinnarna Schweiz, Kroatien, Sverige och Danmark. Island deltar för första gången, medan de övriga har mer eller mindre rutin på VM.

CONMEBOL, CONCACAF och AFC

Från Sydamerika kommer länder som kvalat in via den sydamerikanska federationen CONMEBOL. De som kvalat in är Brasilien, Uruguay, Argentina, Colombia och som femte och sista lag kom Peru med. Peru har inte deltagit i VM sedan 1982, och förutom att lyckas kvala in till VM vann de den interkontinentala playoffen mellan CONMEBOL och OFC, den oceaniska fotbollssammanslutningen, där Nya Zeeland står som representant. Från CONCACAF, bestående av anslutna lag från länder i Nord- och Centralamerika samt Västindien, stod Mexico som vinnare. Costa Rica var en god tvåa och Panama som trea. Panama gör debut precis som Island, men de övriga har varit med förut. Två gruppspel från den asiatiska fotbollsfederationen kvalificerade sig, och det var Iran och japan som gruppvinnare samt Sydkorea och Saudiarabien som grupptvåor. På en femteplats i AFC:s kvalspel hittar man Australien. De lyckades ta sig in efter en interkontinental playoff match mot Honduras.
Slutligen har vi den afrikanska fotbollssammanslutningen CAF, och där har Nigeria, Egypten, Senegal, Marocko och Tunisien kvalificerat sig. Ingen av dessa länder gör debut utan alla har deltagit tidigare, men för Egyptens del var det trettio år sedan.

VM, Gruppindelning och matcher

32 lag delas upp i 8 grupper under fotbolls-VM, och benämns A-H. Det spelas totalt 48 matcher, och alla lag i varje grupp möter varandra varsin gång. Poängen räknar man samman där vinst ger 3 poäng, oavgjort 1 poäng och förlust 0 poäng.
De som placerar sig som 1a och 2a i gruppen går vidare till en utslagsturnering bestående av åttondelsfinal, kvartsfinal, semifinal samt final. En extra match om 3e pris spelas också för de utslagna lagen.

Gruppindelningen i VM i ryssland ser ut såhär:

A: Ryssland, Uruguay, Egypten och Saudiarabien.
B: Portugal, Spanien, Iran och Marocko.
C: Frankrike, Peru, Danmark och Australien.
D: Argentina, Kroatien, Island och Nigeria.
E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica och Serbien.
F: Tyskland, Mexiko, Sverige och Sydkorea.
G: Belgien, England, Island och Panama.
H: Polen, Colombia, Senegal och Japan.

Den 14 juni klockan 18:00 (UTC+3) drar den första gruppmatchen igång, och den matchen spelas mellan Ryssland och Saudiarabien. Den sista gruppmatchen spelas den 28 juni 2018 klockan 21:00 (UTC+3), och den är mellan Panama och Tunisien. Därefter är det speluppehåll i två dagar, och därefter är det dags för utslagsspelen. Finalen spelas sedan den 15 juli 2018 klockan 18:00 (UTC+3), och vilka som står på plan då återstår att se.

Sveriges fotbollsmatcher:

18 juni 2018 klockan 15.00 (UTC+3) Sverige möter Sydkorea i Nizjnij Novgorod.
23 juni 2018 klockan 18.00 (UTC+3) Sverige möter Tyskland i Sotji.
27 juni 2018 klockan 19.00 (UTC+5) Sverige möter Mexiko i Jekaterinburg.

11 ryska Matchstäder och 12 olika arenor

VM i fotboll 2018 kommer som vi sagt tidigare ett antal gånger, spelas i Ryssland.Det är 11 ryska städer inblandade i detta världsmästerskap och 12 olika matcharenor. Två av dem är placerad i Moskva, Rysslands huvudstad.
Moskva stoltserar med Luzjnikistadion och Otkrytie Arena, samt Sankt Petersburg med Krestovskij stadion.I Kaliningrad hittar man Kaliningrad Stadion, i Nizjnij Novgorod ligger Nizjnij Novgorod Stadion, Saransk innehar Mordvinien Arena, Kazan har Kazan Arena, Samara tillhandahåller Cosmos Arena och Jekaterinburg har Central Stadion. I Volgograd hittar du Volgograd Arena, Rostov-na-Donu’s arena heter Rostov Arena och Sotji har den gamla Olympiastadion Fisjt.
Det som krånglar till det hela med att ha ett VM i Ryssland är inte minst deras tidszoner. De har tre olika tidszoner, och alla matcher kommer spelas lokal tid, vilket gör att du måste hålla lite extra koll på detta så du inte missar någon viktig match.
För Sveriges del gäller att de spelar sina tre gruppmatcher i städerna Nizjnij Novgorod och Sotji som har tidszon UTC+3 och Jekaterinburg som har tidszon UTC+5. Ryssland har inte sommartid och Sverige har tidszon UTC+2 under sommaren så de förstnämnda städerna ligger alltså en timme före Sverige medan den sistnämnda ligger tre timmar före Sverige.

Fotbollsbiljetter till VM i Ryssland 2018

Försäljningen av biljetter till matcherna tillhandahålls av FIFA, och har skett i olika faser. Fotbollsfans kunde fram till den 31 januari ansöka om biljetter på FIFA.s hemsida, men även om man gjort det är det ingen garanti på att man får en biljett. Du ansöker bara om att få vara med i utlottningen, såvida inte antalet ansökningar är mindre än antalet biljetter, för då får självklart alla.
Har du erhållit en biljett meddelas du senast den 12 mars 2018.

Resa till Ryssland

För att resa till Ryssland krävs normalt sett ett visum, men när det gäller fotbolls-VM räcker det med att visa upp ett FAN ID tillsammans med ett vanligt ID, samt en giltig biljett till någon av matcherna. Du registrerar dig på www.fan-id.ru när du har köpt och erhållit dina biljetter. Detta ID är sedan giltigt i tio dagar före och efter respektive match. För övrigt önskar vi sverige ett stort lycka till i Fotbolls-VM 2018.