Vinst med höga odds – hur ofta händer det?

Du har förmodligen hört massor av gånger att enda sättet att bli rik på sportbetting är att spela på de höga oddsen och lyckas ta hem satsningarna. Det låter naturligtvis logiskt, men hur ofta händer det egentligen att skrällarna faktiskt går hem och att en totalt otippad satsning verkligen ger utdelning? Det beror förstås på vilken sport du bettar på, och vilken typ av spel du satsar på. Du har till exempel större chans att lyckas pricka in en satsning på ett högt odds när det gäller hörnor, än om det gäller en match mellan två lag där ena laget är överlägsen favorit. Här ska vi titta närmare på vilka spel som ofta resulterar i skrällar.

Bra spel att satsa på

Det första som du behöver känna till om betting med höga odds är att spelbolagen har personal som lägger ned en hel del tid på att med hjälp av statistik och analyser sätta oddsen. Det gör att oddsen som presenteras är väl underbyggda. Spelbolaget har därmed en fördel när det gäller resultat. Om du till exempel ska satsa på en Champions League-match där Malmö FF ska ta sig an Real Madrid, så är förmodligen även du medveten om att sannolikheten att Malmö faktiskt ska vinna är mycket liten. Du kan dock hitta andra spel under matchens gång där du har chans att vinna på högre odds. Det finns nämligen spel där spelbolagen har mindre kunskap, mindre statistik eller där det helt enkelt är svårare att förutsäga resultatet. Det kan till exempel handla om antal hörnor, där det lätt kan bli fler än det brukar. Vilket lag som ska göra nästa mål är också ett spel där du kan pricka in ett högt odds och vinna, då plötsliga kontringar inte alls hör till ovanligheterna.

Fördelaktigt att spela medan matchen pågår

Chansen att du ska lyckas pricka in en skräll är större om du spelar medan en tävling eller en match pågår. Oddsen svänger snabbt och spelbolagen hinner inte lägga lika stora analyser bakom varje spel. Du kanske på plats ser att viktigaste spelaren ser ut att ha krampkänning, något som du tror kommer påverka spelet. Sådana händelser ökar sannolikheten att en skräll ska inträffa.