Vad du behöver veta innan du börjar satsa på odds

Oddsbetting – och mer specifikt sportsbetting – går ut på att du satsar på att en viss händelse ska äga rum under en kommande match. Det kan vara så att du satsar på att ett visst lag ska vinna, att ett antal mål ska uppnås eller någonting helt annat. Vid livebetting kan du till och med satsa under matchens gång, vilket lägger till ett extra lager av spänning.

Har du fått upp intresset för sportsbetting och vill läsa mer om den här roliga speltypen? Kika då nedan, för vi ska gå igenom några av de viktigaste aspekterna inom sportsbetting så att du ska kunna ta de bästa besluten.

Hämta ut den rätta oddsbonusen

Innan du ens har hunnit börja satsa på ditt favoritlag eller favoritsport kommer du att bli erbjuden en bonus, och den delas sannolikt ut när du gör din första insättning. En oddsbonus kan se ut på flera olika sätt beroende på vilken spelsida du vänder dig till, men en mycket vanlig bonus är den så kallade matchningsbonusen. Det här erbjudandet tillåter dig att sätta in ett visst belopp på ditt spelkonto och att sedan få den här insättningen matchad med en viss procentenhet. Ett bonuserbjudande kan exempelvis se ut på följande sätt: ”Gör en insättning på 100 kronor och få 200 kronor att spela för”.

Många oddsbonusar är dock inte gratis, utan de kräver att du spelar för bonusbeloppet ett antal gånger innan du återigen får möjligheten att göra uttag på dina vinster. Det är därför viktigt att du läser igenom villkoren och väljer en bonus som faktiskt är generös när det gäller omsättningskrav – inte bara när det kommer till storleken på bonusbeloppet.

Välj ett passande spelbolag

För att kunna ta del av sportsbetting måste du självfallet först hitta ett spelbolag som är av intresse för dig. Det finns en lång rad olika spelsajter att välja mellan, så du kan gynnas av att vända dig till en jämförelsesida för att få en översikt av vilka de bästa valmöjligheterna är. Du kan också själv göra lite research för att ta reda på vad som passar dig, och ha då följande punkter i åtanke:

  • Antal spel och sporter – När du spelar på odds kan du satsa på allt från fotboll, basket och boxning till curling, greyhoundracing och hästkapplöpning. För att spänningen ska fortsätta att vara på topp är det gynnsamt att vända dig till en spelsida som har många olika sporter att kika närmare på.
  • Insättningsmetoder – Även när det kommer till insättningsmetoder vill du självfallet att det ska finnas många valmöjligheter så att du ska kunna sätta in pengar på det sättet som passar dig.
  • Bonusvillkor – Hur stor bonusen är kan också ha att göra med vilken spelsajt du vänder dig till, så om du vill hämta ut en generös välkomstbonus är detta någonting som är väl värt att kika på.
  • Kundtjänst – Det ska alltid vara lätt att få tag på kundtjänsten så att du kan få alla dina frågor besvarade inom en resonabel tidsperiod. Det kan därför vara en god idé att testa att kontakta kundtjänsten innan du skapar ett konto på en spelsida.