Speltips EM 2020: Oddsen för grupperna A till F

Totalt kommer 24 nationer att mötas och 20 är redan kvalificerade. Vilka de resterande fyra nationerna blir kommer att avgöras i ett playoff-spel i mars. Det är första gången som de deltagande nationerna kan kvalificera sig till mästerskapet på det här sättet.

Av de sex grupperna är det endast fyra som är klara. Grupplottningen hölls i december och de flesta grupper fördelades jämnt med favoriter och underdogs. Alla utom grupp F, som snabbt fick smeknamnet dödens grupp

Oddsfavoriterna i varje grupp

EM kommer att fördelas mellan tolv nationer. Varje grupp kommer att spela sina matcher i två olika städer och varje värdstad kommer att stå som arrangör för en eller fler slutspelsmatcher.

Den här fördelningen har fått några att undra om resorna mellan städerna kan påverka spelarna. Enligt betting på fotboll är det flera nationer som är förhandsfavoriter att vinna sina grupper och till och med vinna hela EM. England, Frankrike och Belgien har de lägsta vinstsoddsen på 5.50, 7.0 respektive 6.0. Större mästerskap som EM brukar erbjuda betting på flera olika former och det går redan att granska oddsen för bästa målskytt, vinnare, nation att kvalificera sig från playoff och gruppvinnare. 

Grupp A

Den här gruppen består av Italien, Schweiz, Wales och Turkiet. De kommer att spela sina matcher i Rom och Baku, som ligger i Azerbajdzjan. Italien är gruppfavorit med oddset 7.00, följt av Schweiz med oddset 5.50.

Grupp B

I den här gruppen finns Belgien, Danmark, Finland och Ryssland. Matcherna kommer att spelas i Köpenhamn och Sankt Petersburg. Belgien är favoriter att vinna med oddset 2.00, följt av Danmark med oddset 3.75 

Grupp C 

Grupp C är den första av resterande grupper som inte är klar. Just nu finns Nederländerna, Ukraina och Österrike i gruppen, varav playoff-vinnaren från grupp D kommer att ansluta i vår. Nederländerna är förhandsfavoriter med oddset 1.50, följt av Ukraina med 4.50. Matcherna kommer att spelas i Bukarest och Amsterdam. 

Grupp D

I grupp D finns förhandsfavoriterna att vinna hela EM. England kommer att möta Kroatien, Tjeckien och vinnaren från playoff-gruppen C. Matcherna kommer att spelas i London och Glasgow. England är favoriter med oddset 1.40, följt av Kroatien med oddset 3.75.

Grupp E

grupp E finns Sverige tillsammans med Spanien, igen. De får sällskap av Polen och vinnaren från playoff-gruppen B. Spanien är förhandsfavoriter med oddset 1.33, följt av Polen med oddset 7.0. Sveriges odds är 7.50. De kommer att spela sina matcher i Dublin och Bilbao. 

Grupp F

Grupp F är den så kallade dödens grupp. I den hamnade Tyskland, Frankrike, Portugal och laget från playoff-gruppen A. Dessa nationer anses vara tre av de bästa i hela i Europa. Tyskland är förhandsfavoriter med oddset 2.10, medan världsmästarna Frankrike har oddset 2.25. Matcherna kommer att spelas i Budapest och München.

Det verkar redan vara intressanta grupper som kommer att mötas i sommar. Det kommer att bli en hård kamp om vilka som tar sig till finalen, och i nuläget kan det bli vilka nationer som helst.