Spelbolagens bonussystem

Något som du definitivt bör sätta dig in i när du vill börja ägna dig åt sportbetting är spelbolagens bonussystem. Här kan det nämligen förekomma stora skillnader. Vissa spelbolag erbjuder enbart välkomstbonus, medan andra företag inte erbjuder några välkomstbonusar men däremot har ett VIP-system för befintliga kunder där de kan samla ihop till olika bonusar. En tredje kategori bland spelbolagen har bonussystem både för nya kunder och för lojala medlemmar.

Vi rekommenderar att du tar en titt på vad de olika spelbolagen har för bonussystem. Se dock till att inte enbart stirra dig blind på höga belopp utan väg även in omsättningskraven när du gör din analys. Detta är extra viktigt när du spelar på casino utan licens där bonusbeloppen ofta är större än på svenska spelbolag.

Vilken typ av bonus som är bäst för dig vet såklart bara du.

bonus spel

Olika typer av bonus

När det gäller sportbetting kan bonusarna som erbjuds vara utformade på olika sätt. Antingen kan du få en summa pengar att spela för, eller kostnadsfria spel. Båda varianterna kan komma med eller utan krav på egen insättning.

Generellt fungerar det så att du måste sätta in pengar för att ha en möjlighet att få ut några större bonussummor, men det är också vanligt att du kan få prova på att spela för en liten slant utan att behöva sätta in egna pengar först.

Det förekommer också att du erbjuds första spelet utan kostnad när du blir medlem, helt enkelt för att du ska få en känsla för hur det går till. Spelbolagets förhoppning är förstås att du ska bli kvar och fortsätta spela.

När du får bonus i form av pengar handlar det oftast om en matchningsbonus. Den kan ligga på 50 % eller 100 % exempelvis av din egen insättning. För den som gör stora insättningar finns det alltså möjlighet att få rejäla bonusar utbetalade.

Vissa spelbolag erbjuder bonussystem för befintliga kunder och då handlar det ofta om insättningsbonusar, åtminstone när det gäller just sportbetting. Du kan få en bonus om du använder en viss insättningsmetod när du ska betta exempelvis.

Men det är endast bettingssidor utan svensk licens som erbjuder flera olika bonusar till sina spelare.

Omsättningskraven har stor betydelse

När det pratas om bonussystem kan det inte nog betonas hur viktigt det är att du även granskar omsättningskraven. Tänk på att de allra flesta bonusar måste omsättas ett visst antal gånger innan du kan göra uttag. Se därför till att välja ett spelbolag med ett bonussystem där bonusarna kanske är lite mindre men med låga omsättningskrav. Det gynnar dig i långa loppet.