Spela säkert på bettingsidor utomlands

Sverige kommer som bekant inte delta med något lag i fotbolls-VM, efter att de fallit igenom mot Polen under kvalspelet. Kanske kan det göra att intresset och VM-peppen kommer vara extra hög på de utländska bettingsidorna, vilket i sin tur kan påverka oddsen?

När du spelar på matcher på bettingsajter är det spelbolagen själva som sätter oddsen. Det innebär att oddsen på en och samma match kan skilja sig från spelbolag till spelbolag. Och ibland kan det till och med gå att utläsa vissa nationella mönster när det kommer till odds, särskilt på landslagsmatcher. När du ska betta på VM gör du med andra ord klokt i att noga studera vilka odds som erbjuds, till exempel på bettingsidor utomlands. Det kan finnas många anledningar till att vilja vända sig till en utländsk bettingsida för att spela på fotbolls-VM och andra matcher.

sports betting online

Svenska bannlyst på utländska bettingsidor – men inte svenskar

Som svensk medborgare är du helt fri att spela på bettingsidor utan svensk licens. Däremot kan inte ett spelbolag utan svensk licens marknadsföra sig mot svenska spelare, eller vara aktiva i Sverige. Inte heller kan de använda det svenska språket på sina sajter, eftersom det anses vara likvärdigt med att vända sig mot svenska spelare. Du kommer med andra ord behöva borsta av engelskan innan du registrerar dig och spelar på en utländsk bettingsida.

Det är viktigt att du förstår alla de avtal och paragrafer som ska godkännas när du registrerar dig på en utländsk bettingsida. Om du möter termer och ord du inte förstår, bör du undersöka vad de betyder. Du behöver också vara noggrann med hur du för över den nödvändiga personliga informationen för att legitimera dig och sätta in pengar. Som svensk är du kanske van vid att kunna legitimera dig via BankID och betala via Swish, men detta är exklusivt svenska tjänster som inte är tillgängliga utomlands.

Högre odds på utländska bettingsidor på VM 2022?

När Sverige är ute ur leken, behöver du inte längre ta hänsyn till ditt känsloliv som fan av svenska landslaget. Det är inte helt ovanligt att betta mer med hjärtat än med hjärnan, men nu slipper du fundera över om du verkligen har ett neutralt förhållningssätt till de odds spelbolagen erbjuder dig. Självklart bör du även läsa på om de lag som spelar i matchen du tänkt betta på, för att kunna ta ställning till oddsen.

Många menar att utländska bettingsidor erbjuder högre odds än vad svenska sidor gör. Det är viktigt att du kontrollerar varje odds för sig eftersom det kan variera, men det går inte att utesluta att detta är ett mönster. Det innebär att du som är säker på att spelbolagen satt sina odds helt uppåt väggarna kan ha möjlighet att göra en större vinst på utländska bettingsidor om det visar sig att din tvärsäkerhet var väl underbyggd.

Spela ansvarsfullt

Som alltid kräver dock betting och spel om pengar viss försiktighet. Du bör aldrig satsa mer pengar än du har råd att förlora – även om du är helt övertygad om att ett visst lag kommer förlora en match som de flesta andra förväntar sig att de ska vinna. Bollen är som bekant rund, och vad som helst kan hända. Särskilt noga är detta när du spelar hos de spelbolag som låser matchen för spel när den börjat. En utvisning i första halvlek kan visa sig ödesdiger.

/Vm-odds.com