Så använder du olika bettingstrategier

Funderar du på hur du kan bli en bättre och mer framgångsrik spelare? Har du hört talas om bettingstrategier för att vinna pengar och funderar på om en sådan strategi skulle kunna vara lösningen?

Det finns gott om bettingstrategier, varav vissa fungerat utmärkt för några och samtidigt varit utan effekt för andra, och andra har passat bättre för någon men inte hjälpt en annan.

Slutsatsen är att du bör läsa mer om olika strategier och se om du kan hitta någon som du tror skulle kunna passa dig. Pröva dig sedan fram, men se till att kombinera strategierna med en rejäl dos sunt förnuft och budgettänkande.

Intressanta strategier för sportbetting

Vanligtvis när man läser om spelstrategier handlar det om strategier som främst är avsedda för exempelvis roulette.

Det finns dock vissa strategier som är framtagna, eller åtminstone fungerar alldeles ypperligt att tillämpa även för sportbetting.

strategi betting

Kellys strategi är en spelstrategi som främst används inom just sportbetting. Den här formeln, som tagits fram av en man vid namn John L Kelly Jr går ut på att du som spelare ska utnyttja din egen kunskap.

Du ska räkna ut hur stor chans du bedömer att det finns att ett visst lag vinner eller förlorar, eller att motsvarande händelse inträffar eller inte inträffar. Säg till exempel att det handlar om en match mellan Sverige och Tyskland.

Spelbolagen kanske har satt 10 % chans att Sverige ska vinna, 70 % chans att Tyskland ska vinna och därmed 20 % chans att det ska bli oavgjort. Du kanske däremot har hört att Emil Forsberg är i sitt livs form medan Manuel Neuer ska ha problem med en ljumske och kanske inte kan spela.

Du kanske därmed bedömer att Sverige har 40 % chans att vinna medan Tyskland har 50 % chans att vinna och att det finns 10 % chans att det ska bli oavgjort.

Den formel du sedan ska använda är L = (P*K – 1)/(K – 1) där L är den insats du söker efter, vilket kommer vara en viss procent av din spelkassa, medan P är din förutsedda utgång, i det här fallet 0,40 för Sverige och 0,50 för Tyskland, medan K står för spelbolagets odds.

Grundläggande strategier

Förutom renodlade strategier med formler finns det också några grundläggande strategier som du verkligen bör följa, exempelvis att ständigt hålla dig till budget, att sätta gränser för spelandet samt att bygga upp kunskap och gå på magkänsla. Fler speltips hittar du här.

Spelresultat och resultat i olika matcher kan du ofta hitta på din spelsida eller varför inte på klassiska text tv 330.