Öka dina träningsodds

Det finns mycket som är spännande med att följa VM-matcher. Oavsett vilket sport som lockar dig mest. Du kan dessutom öka adrenalinpåslaget genom att testa att spela på odds. Tyvärr är det inte alltid lika lätt att hitta viljan att få upp pulsen via träning. Oddsen för att genomföra träning dagligen för en Svensson är rätt låg.

Det finns dock sätt som kan göra det långt mycket enklare. Ofta utan att ens behöva avvara tid från din vardag. Istället kan det bli en del av din rutin. Samtidigt som det är kul.

Träna med TV:n

En gång i tiden kunde du köpa inspelade träningspass som du spela på din videospelare. Idag är det enkelt att googla fram en video på YouTube. Särskilt kul är det ju inte. Det är svårt att utmana sig och öka intensiteten. Om du vill utmana dig är det till världen av spel du bör vända dig. För soffpotatisen i oss är det fortfarande odds VM som gäller dock.

När Nintendo släppte sin Wii konsol ändrades hur många spelade spel. Plötsligt spelade alla möjliga grupper Wii Sports och dansade till populära låtar. Det var möjligt att träna och spela spel, samtidigt. Både Microsoft och Sony kom snabbt på sina egna sätt att erbjuda rörelsebaserade spel.

I dagsläget är ditt bästa alternativ att antingen hitta ett begagnat Wii eller köpa en Nintendo Switch. Den senare kan bli en dyr affär med tanke på hur dyra både spel och konsol är. Då kan det locka att leta efter lite billigare alternativ.

nintendo wii

Mobilappar för allt

Vi är rätt övertygade om att du känner till åtminstone en mobilapp som uppmuntrar användarna att röra sig. Den mest välkända är Pokémon Go som tog världen med storm för några år sedan. Även om intresset har svalnat sedan dess har appen fortfarande aktiva användare. Dessutom har det dykt upp fler spel som använder liknande teknologi.

Att lyfta vikter i gymmet kanske känns mer äkta, men dagliga promenader är lättare att hålla igång. Det finns AR versioner av både Minecraft och Runescape om Pokémon inte är något för dig. AR står för Augmented Reality, översatt till förstärkt verklighet. Vilket är ett spännande ämne i sig. För dig som springer finns det också appar som motiverar.

pokemon go

Varje dag är en ny början

En av de svåraste sakerna vi kan göra är att skapa en ny vana. Det är orsaken till att många skaffar gymkort efter nyåret men slutar innan januari är slut. Ofta krockar det för mycket med allt annat vi vill och måste göra. Att använda sig av spel och appar för att göra träningen roligare är ett bra steg på vägen. Även om det inte är hela historien.

Bästa sättet att hitta motivation är att låta varje dag vara en ny chans. Du behöver inte öka dina träningsodds på en gång. Nya vanor uppkommer inte från ingenstans. Istället är de resultatet av att göra lite i taget. Till exempel att spela tennis med TV:n eller jaga som digitala varelser med telefonen på en promenad.