5 saker att tänka på när du väljer lotto

Lotto är kul, eller hur? Men hur vet man egentligen vilken av alla spelsajter som är bäst att spela på? Det finns ju så många! Vårt tips är att ta hjälp av en guide som denna för att hitta rätt i lottodjungeln.

Vi gjorde det och detta är vad vi upptäckte:

1. Välj en sajt med gott utbud

Tack vare Internet finns det idag ett enormt utbud av lottospel på nätet. Genom något som kallas för lottobetting kan du spela på lotterier från världens alla hörn utan att behöva hålla en riktig papperskupong i händerna.

Det första du kan göra när du väljer spelsajt är att titta på utbudet. Finns MegaMillions? Check. Finns PowerBall? Check. Finns Mexico Melate? Förlåt? Ja – nu för tiden kan du faktiskt spela på mexikanska lotteriet, spanska lotto eller det polska och mycket mer.

2. Kolla bonusen

Visste du att du kan få bonus på lotto? Det är inte så vanligt, men det finns faktiskt. Enligt svensk lag får även lotto på nätet erbjuda en välkomstbonus när du registrerar dig. Vanligtvis är det i form av gratis rader som du får spela. Låt oss säga att du betalar för tre rader så får du lika många rader gratis att spela på.

På vissa lotton finns en pengarna tillbaka-garanti för nya spelare. Då får du helt enkelt tillbaks det du satsat om du inte skulle vinna något. Då har du verkligen inget att förlora.

3. Supporten

Ska du spela på nätet och ha kul vill du givetvis kunna få hjälp om det strular till sig. Med en vänlig support som pratar svenska blir det hela mycket enklare. Därför kan det vara bra att spela på svenska lottosajter. Du kan givetvis ändå vara med i utländska lotterier om du vill. Kolla gärna öppettiderna så att det verkligen går att nå supporten på rimliga tider, gärna via chatt.

4. Betalningar

Vilket sätt betalar du helst med på nätet? Är det med kort, PayPal, Swish eller Trustly? Den betalmetod som är bäst på lotto beror helt och hållet på dina preferenser. Fundera först på vad du föredrar och välj sedan ett lotto som erbjuder precis det betalsätt som du trivs bäst med.

Tips – för att få både snabba insättningar och uttag kan du välja Trustly. Då går det på några sekunder att föra över pengarna.

5. Spelets design och spelupplevelse

Tjusningen med lotto är att spelet inte är så beroende av snygg grafik och häftiga effekter. Det kan faktiskt vara rätt så skönt att slippa alla de blinkande ljus och dånande ljud som finns i så många andra spel.

Ändå bör upplevelsen vara skön. Det ska gå lätt att hitta på sidan och det ska gå snabbt att lägga en rad eller två. Givetvis ska det inte finnas någon risk att du gör fel någonstans. Därför kan det vara en idé att även titta på hur spelsajten ser ut och känns.